JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Emulatorer från 27 tillverkare

Marknadsnyckeln i detta nummer behandlar emulatorer till salu på den svenska marknaden. Totalt presenteras modeller från 27 tillverkare till priser mellan 2 000 och 300 000 kronor.
Hela listan, 36 kB
Många konstruktörer väljer att komplettera sina avlusningsverktyg och simulatorer med en emulator.

I Elektroniktidningens marknadsnyckel finns emulatorer i olika prisklasser, från 2 000 upp till hela 300 000 kronor.

Den avgörande parametern när man ska välja emulator är vilken processor man skall avlusa. Priset stiger oftast i takt med antalet processorer som stöds. Vissa emulatorer fokuserar på en enda processorfamilj medan andra stöder flera processorer från olika tillverkare.

Ett annat viktigt kriterium när man skall välja en emulator är storleken på traceminne. I tabellen kan man utläsa att många emulatorer är försedda med över 32 kbyte vilket oftast är tillräckligt.

För att få mer information om hur mycket av koden som blivit exekverat har flera tillverkare försett sina emulatorer med kodtäckningsanalys. Prestandaanalys är också mycket efterfrågat, då man kan se vilka funktioner som körs ofta och vilka som körs mindre ofta.

I tabellen har leverantörerna fått ange vilka realtidsoperativsystem som stöds. I samband med den ökade användningen av sådana vill många utvecklare kunna köra emulatorn för att se hur operativsystemet fungerar i målsystemet.

Dubbelportsminne

Allt vanligare blir också dubbelportsminne vilket innebär att man kan läsa en variabel i realtid medan emuleringen pågår. Samtidigt kan man skriva ett värde till minnet.

Enligt de svenska distributörerna är intresset för bärbara emulatorer större än någonsin. ökad flexibilitet och lägre pris är orsaken. Emulatorer utrustade med USB- eller Ethernetgränssnitt börjar dyka upp på marknaden. Vissa leverantörer utvecklar också enklare modeller som är påbyggnadsbara.


Susan Kelly

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)