JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intresset för inbyggnad växer kraftigt

Embedded Systems Conference West är utan tvekan årets största händelse för utvecklare av inbyggda system.
I år stod San José värd för den största mässan hittills - den lockade nästan 16 000 besökare.
 
De kunde besöka 375 utställande företag och gå på mer än 150 föreläsningar och seminarier inom aktuella ämnen som realtidsanpassat Java, inbyggt Internet och trådlös kommunikation
 
Mässans växande omfång speglar tron på marknadens tillväxtpotential. Om bara några år förutspår flertalet kunniga i branschen att inbyggda system kommer att överstiga pc-marknaden. Visionerna är storslagna, inom en snar framtid kommer världen att översållas med smarta, trådlösa produkter, kommunicerandes över Internet.
 
Vanliga människors syn på teknikens utseende och användningsområde kommer att genomgå en genomgripande förändring. Många diskussioner rörde utmaningarna som en sådan utveckling ställer i form av bland annat stora volymer, små storlekar och avancerad nätverkskommunikation.
 
Mässans växande storlek gör att San José inte räcker till som värdstad längre, alla hotell- och tältarrangemang till trots. ESC West flyttar därför nästa år till Moscone Convention Center i San Francisco som kan erbjuda större ytor. Den intresserade inbyggnadsingenjören behöver dessutom inte vänta ett helt år till nästa gång, den kommande ESC i San Francisco kommer nämligen att gå av stapeln redan i början av april.
 
Och för den som inte vill ge sig till tåls till dess finns möjligheten att gå på den europeiska upplagan av ESC i Maastricht, Holland i början av november.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)