JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synkront minne med två flexibla portar

Amerikanska IDT Technology presenterar vad man påstår är industrins snabbaste och mest kompakta synkrona RAM med dubbla in- och utgångar.
Minnet, kallat 70V7339, är baserat på en egenutvecklad arkitektur som klockas med 166 MHz vid 3,3 V-matningsspänning, rymmer upp till 9 Mbit och stödjer överföringshastigheter på 12 Gbit/s. Det är organiserat i 64 minnesbanker med en gemensam minnesmatris och är omgiven av multiplexeringskretsar som tillåter att båda portarna kan komma åt alla minnesbanker.

De olika in- och utgångarna klockas med separata och oberoende klockor vilket gör att användaren kan arbeta med olika frekvenser som förhåller sig asynkront till varandra.

De olika portarna kan även arbeta med olika spänningar, endera 3,3 eller 2,5 V, vilket innebör att den samtidigt kan kopplas till nya familjer av nätverksprocessor och DSP såväl som äldre varianter av dessa kretsar.

Minnet finns att få i provkvantiteter och är förpackad i en tunn BGA i plast med 208 anslutningar.


Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)