JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Attraktivt med allt mindre passivt

I Elektroniktidningens översikt över passiva komponenter finns över 70 tillverkare av motstånd och kondensatorer representerade.
Hela listan 32k
Målet med översikten är att presentera de vanligaste ytmonterade passiva komponenterna som finns att köpa på den svenska marknaden samt vilken distributör som representerar respektive märke. Av utrymmesskäl har vi valt att bara presentera ytmonterade kondensatorer och motstånd.

Chipskeramer med hög kapacitans i liten kapsel är de komponenter som flest frågar efter. Intresset kring tantalkondensatorer har också varit stort på senare tid, främst på grund av bristen på grundämnet som gjort tillgången begränsad.

Intresset ökar även för passiva komponenter för strömförsörjning och högfrekvenstillämpningar som exempelvis Bluetooth.

De minsta är för dyra

Enligt Ulf Nilsson på Setron Sweden kommer fler lågohmiga chipsmotstånd för strömreglering och strömmätning, något som efterfrågas i mobila tillämpningar.

På motståndssidan är trenden att storlekarna 1206 och 0805 minskar i popularitet I stället ersätts de av storlekarna 0603 och 0402. Den mindre kåpan 0201 finns att köpa, men genombrottet för användning i större skala verkar dröja på grund av det högre priset. Ytmonterade motståndsnät ökar i sin tur i popularitet, då de minskar monteringskostnaderna.

Elektroniktidningens marknadsöversikt bygger på uppgifter från tillverkare och distributörer. Vi reserverar oss för eventuella fel och ber de företag som saknar sitt namn i listan att höra av sig till oss. Värt att komma ihåg är att distributörerna i översikten inte nödvändigtvis representerar hela sortimentet för varje tillverkare.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)