JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Robust operativsystem ska klara alla 3G-terminaler

- Vi hoppas att OSE Wireless Platform ska bli de facto-standard för 3G-terminaler. Vi har en tillräckligt bra teknisk lösning, säger Ola Berglund, vd på Enea Data.
Ericssonbolaget Mobile Technology Platforms har tecknat ett flerårsavtal med Enea OSE Systems. Avtalet går ut på att Enea ska vidareutveckla realtidsoperativsystemet OSE för Ericssons nya plattform för mobiltelefoner för tredje generationens mobilnät. Resultatet heter OSE Wireless Platform.

OSE Wireless Platform kommer att fungera med alla Arm-arkitekturer och de flesta DSP-arkitekturer.

Med hjälp av ett minnesskydd skyddas systemet mot att gå ned på grund av minnesavbrott, och minneshanteringen ska eliminera fragmentering av minnet. Den dynamiska nedladdningen av programvara gör det möjligt att ladda ned webbläsare, kalendrar, MP3-spelare, spel och affärstillämpningar från Internet eller tjänsteleverantörer.

Kravbilden påverkas

- Ericsson är med tidigt i utvecklingen och kommer att påverka kravbilden. Det finns en hel del anpassningar kvar att göra, men vi ska vara klara före årsskiftet, säger Ola Berglund.

- Ericsson betalar en del av utvecklingen, och det skyndar på arbetet.

OSE Wireless Platform är enligt Enea marknadens första operativsystem för terminaler som i realtid och på ett robust sätt stöder alla funktioner som kommer att ligga i 3G-terminalerna.


Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)