JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetronics levererar certifierad modul

Med sin nyligen certifierade Bluetoothmodul satsade Norrköpingsföretaget Bluetronics hårt på att skaffa nya kunder under årets konferens. Och självförtroendet var det inget fel på.
- Till skillnad från många andra är vi färdiga att leverera, säger företagets tekniske chef Shaofang Gong.

Modulen som finns klar för leverans är avsedd för Bluetooth klass 1, alltså med en räckvidd på upp till 100 meter, och bygger på Bluetronics inbyggda rf-teknik där antenn, filter, resistorer, kapacitorer och andra passiva komponenter är integrerade i kretskortet.

Företaget tillverkar däremot inget eget kisel utan har använt CMOS rf-kretsar och basbandskrets från Broadcom i de moduler som visades på mässan.

- Men vi är noga med att påpeka att det går att arbeta även med andra kisellösningar, säger Lena Miranda som är pressansvarig på företaget.

Modulen har gränssnitt för USB, UART och PCM.

Hittills vill företaget inte offentliggöra någon kund men enligt Lena Miranda finns flera på gång.

Och under konferensen visades en referensdesign på en USB-adapter för persondatorer som företaget tagit fram tillsammans med en kund.

Under hösten siktar Bluetronics också på att anpassa sina moduler för radiokommunikation enligt den nya standarden IEEE 802.11 a.

- Vi har redan prototyper för 802.11 b men det finns redan så mycket produkter ute på den marknaden att vi väntar på 802.11 a innan vi lanserar produkter, säger Lena Miranda.


Jonas Ryberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)