JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Industriell profil på väg

Det arbete som drivits i en inofficiell grupp för att få fram en industriell profil inom Bluetooth kan nu komma att formaliseras. Med en ansökan till Bluetooth Architecture Review Board (Barb) hoppas gruppen kunna vara en del av Bluetooth SIG inom några månader.
- Barb kommer att ta ställning till vår ansökan i slutet av juni eller början av juli men sedan kan det dröja ytterligare innan ett beslut fattas, säger Mats Andersson som är teknisk chef på Connectblue och medlem i den inofficiella gruppen.

Om gruppen blir accepterad som en officiell del av arbetet kring Bluetoothstandarden kommer den att ta fram en profil som lämpar sig för industriella applikationer som till exempel datainsamling och styrning. I profilen kommer något eller några av de protokoll som i dag används inom industrin att ingå. Helst skulle Mats Andersson se att bara ett protokoll valdes.

- Men det kan nog bli svårt inom den är branschen, säger han.

Hittills har de profiler som tagits fram inom Bluetooth SIG varit koncentrerade på telefoni eller datakommunikation.

Connectblue är ett av få företag som tagit fram kommersiella produkter för industriellt bruk men man har då inte använt ett speciellt industriellt protokoll utan vanlig seriell kommunikation med en RS-232 adapter. även ABB har produkter för automation men inga som lanserats kommersiellt.

- Vi väntar fortfarande på fler handdatorer och bärbara datorer med Bluetooth innan vår marknad kan ta fart, säger Pelle Svensson som är marknadschef på Connectblue.


Jonas Ryberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)