JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fixar röst över datanätet

ST Microelectronics har utvecklat en systemkrets som siktar på en plats i framtida produkter baserade på röst över IP-teknik.
Den nya kretsen, kallad STLC1502, innehåller alla de funktioner som krävs för att överföra röst över Ethernet. De enda övriga komponenter som behövs för att konstruera en IP-telefon är ett analogt gränssnitt, flashminne för uppgradering av programvaran samt en krets för det fysiska skiktet i Fast Ethernet.
 
Kretsen, populärt kallad Stradivarius, integrerar den digitala signalprocessorn D950 som utför de röstkodande funktionerna med hjälp av en av ST egenutvecklad programvara. Dessutom ingår styrkretskärnan Arm7 som hanterar nätverksfunktionerna.
 
Den kompakta kisellösningen förenklar i hög grad konstruktionen av företagsväxlar, integrerade accessterminaler och liknande produkter, hävdar ST Microelectronics.
 
Genom att lägga till en kodec med flera kanaler och ett abonnentlinjegränssnitt går det också att bygga små nätbryggor (gateways) med hjälp av kretsen.
 
STLC1502 följer ITU-standarden H.323 för multimediekommunikation över IP-nät och kretsens programvara för användargränssnittet kan anpassas efter behov.


Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)