JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snabb volymtest av passivt

Snabb produktionstest av passiva rf-komponenter med balanserade portar. Det är vardagen för Agilents nätverksanalysator ENA.
- Det här är en helt ny plattform, inte en variant av PNA-serien, säger Wally Arceneaux som är stationerad på Agilents kontor i Holland.
 
Nätverksanalysatorn är utvecklad av företagets kontor i japanska Kobe och egentligen avsedd för den asiatiska marknaden där majoriteten av alla passiva komponenter till mobiltelefoner har sitt ursprung.
 
- Men instrumentet har en hel del egenskaper som jag tror kommer att attrahera andra kunder.
 
Två modeller
 
Han syftar bland annat på att analysatorn finns med två, tre eller fyra portar. Många portar ger snabbare mätningar när man till exempel ska mäta på balanserade komponenter.
 
- Allt fler passiva komponenter konstrueras med balanserade ledare och då räcker det inte med bara två portar, säger Wally Arceneaux.
 
Nätverksanalysatorn finns i två modeller: E5070A täcker 300 kHz till 3 GHZ och E5071A går upp till 8,5 GHz. Båda instrumenten har balanserad mätning, gränssnitt för komponenthantering och automatiska mätfunktioner. Mätning kan ske på sex kanaler med samtidig visning av nio kurvor per kanal.
 
Visual Basic för mätrutiner
 
Instrumentet använder Windows som operativsystem och levereras med Visual Basic for Applications som kan användas för att programmera mätrutiner eller göra konfigureringar.
 
Mäthastigheten ligger på 25 µs per punkt, det dynamiska området är upp till 125 dB och bruset är 0,001 dBrms vid 3 GHz och 3 kHz mellanfrekvensbandbredd.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)