JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pengarna slut för Bluetronics

Norrköpingföretaget Bluetronics, som utvecklar minimala radiomoduler för trådlös kommunikation, har ansökt om konkurs.
- Vi har gjort vad vi kunnat för att ta in externt kapital men tekniken har inte visat sig vara lika intressant som vi trodde från början, säger Erica Franzén på riskkapitalbolaget Itact.

- Det är inte själva tekniken det är fel på utan det är marknaden som fördröjts samtidigt som den är utsatt för stark prispress.

Itact var med och grundade Bluetronics för knappt två år sedan och har satsat cirka 40 miljoner kronor. För det fick man drygt 40 procent av aktierna, resten ägs av personalen.

- Vi har haft kontaktat med ett 70-tal potentiella investerare, även i USA och Asien, men ingen har varit intresserad och vi kan inte ensamma skjuta till mer pengar.

Under våren har Bluetronics organisation bantats från cirka 45 till 30 personer. Lönerna har också sänkts för att minska kostnaderna.

- I våras fanns det kunder på gång men processen har dragit ut på tiden och hela Bluetoothmarknaden ser ut att fördröjas, säger Erica Franzén.

Så när kassan var tom återstod bara konkurs. Verksamheten drivs dock vidare några veckor till och konkursförvaltaren Magnus Nedstrand har gott hopp att hitta en köpare eller samarbetspartner.

- Det finns fem svenska och två internationella patentansökningar som ägs av bolaget plus att personalen har spjutspetskompetens.

Den som går in måste dock räkna med att det tar ett till två år innan bolaget kan börja visa vinst.

- Jag hoppas kunna inleda förhandlingar med en eller flera seriösa spekulanter inom några veckor. Det är viktigt att processen går fort för annars är risken att personalen hittar andra jobb, säger Magnus Nedstrand.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)