JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppåt för komponentsatser i egen regi

Komponentsatser lönar sig. I alla fall för Westcomp i Göteborg, det företag som bildades den 1 juni när Patrick Wiström, Ralf Haglund och Jonas Boström köpte Storel Komponent från franska Sonepar.
Trots den tröga konjunkturen växer företaget - förra årets omsättningsrekord på 53 miljoner kommer av allt att döma att slås innevarande år.
 
- Allting går oroväckande exakt enligt planerna, säger Patrick Wiström. Han är marknadschef, Ralf Haglund är vd och Jonas Boström - förr på branschkollegan Modern Elteknik - är inköpschef.
 
Westcomp fortsätter förstås med komponentsatserna, som var Storels paradtjänst. Komponentsatser går ut på att leverera samtliga komponenter som behövs för produktionen av en viss artikel, packat i den mängd och levererat vid den tid som behövs. Kunden göra en enda beställning, får en enda leverans och bara en enda faktura.
 
- Idag har cirka 30 kunder denna tjänst, varav åtta har påfyllnadslager, berättar Wiström.
 
Kunderna finns över hela landet, och är både stora och små.
 
Idén med komponentsatser har provats av andra distributörer. Men Storel var först, och är idag otvivelaktigt störst på området.
 
- Man måste vara överens med kunden om arbetssättet, och ha engagerad personal som är väl insatta i kundens behov. Annars går det inte, kommenterar Wiström.
 
Westcomp kallar sig oberoende, vilket innebär att man inte har några agenturer utan köper sina komponenter på öppna marknaden. Var de kommer ifrån är inte viktigt så länge man löser kundens behov.
 
- Visst får vi i vissa fall ett högre inköpspris än de riktigt stora distributörerna. Men vi tillför ju ett mervärde som kunderna hittills visat sig vara beredda att betala för, säger Patrick Wiström.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)