JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dubbelpremiär för avsyning

För den italienska avsyningsspecialisten Tattile var det världspremiär på Elektronikmässan för företagets nya avsyningssystem M3 och för Parameter (C1:49) var det premiär som svensk distributör.
Tattile gör industriella avsyningssystem där all intelligens ligger inbyggd i kameran eller i den tillhörande styrenheten. Resultatet av bildbehandlingen, som kan vara allt från ett Pass/Fail till en obehandlad videobild, skickas via Ethernetgränsnittet till lämplig adressat. Det kan till exempel vara en loggdator eller en maskin i en tillverkningslina.

- Fördelen med Tattilles lösning är att kameran sköter bildbehandlingen. Det blir billigare än instickskort och en pc för bildbehandlingen, säger Michael Cohn på Parameter.

Med M3:an fyrdubblas prestanda jämfört med föregångarna. Lyftet kommer från Intels nya Xscaleprocessor som jobbar med 1 GHz. I de äldre modellerna sitter det en Strongarm, Xscales föregångare. Processorn är känd för att vara snabb men ändå strömsnål och det har smittat av sig på Tattiles produkter som känns svala trots att de inte har någon aktiv kylning.

Kamerorna kan automatiskt känna igen vilken ljuskälla som är aktiv och styra den om det behövs.

I M1:an är kamera och intelligens ihopbyggda medan de är separerade i M2:an och M3:an. M3:an kan hantera två kameror men har ännu inte fått något pris. M1:an kostar 3 500 euro till 6 000 euro beroende på upplösning och om det ska vara färg eller svartvitt. Spannet för M2:an går mellan 4000 euro och 7500 euro.

- M3:an blir dyrare men inte allt för mycket, säger Carlo Filipello på Tattille.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)