JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snabbt don ännu snabbare

Höghastighetsdonet Ermet ZD från Erni har blivit ännu snabbare. På mässan visas ZD+, en variant som klarar upp till 10 Gbit/s.
Höghastighetsdonet Ermet ZD från Erni har blivit ännu snabbare. På mässan visas ZD+, en variant som klarar upp till 10 Gbit/s.

Hög hastighet kräver låg överhörning, vilket betyder bättre skärmning. Och skillnaden mellan ZD-donet och det nya ZD+ ligger just i skärmingen. Hankontakten har en C-formad skärm i stället för den tidigare, L-formade. Dessutom har varje enskilt blad om tio ledare i donet en egen skärm, och varje enskilt signalpar på varje blad har också en egen skärm. Enligt Erni ger det fem gånger bättre överhörningsegenskaper än tidigare.

I övrigt är donen väldigt lika i uppbyggnad. De går inte att förväxla, plasthylsorna är försedda med idiotsäkra spår för att hindra detta.

- ZD är specificerad för upp till 5 Gbit/s, men våra tester visar att donen klarar åtminstone 7 Gbit/s, ibland ännu högre. Testerna på ZD+ över de specificerade 10 Gbit/s är ännu inte genomförda, berättar Dan Toft, applikationsingenjör på Erni.

Donen är kandidater till Picmg-standarden. De är utvecklade av Erni och Tyco gemensamt, men än så länge är det bara Erni som visat någon produkt för den snabbare varianten ZD+


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)