JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prova-på-lödning hos Cyncrona

Hos Cyncrona kan du själv fatta lödkolven och pröva på att löda fast komponenter. Eller vad sägs om att ta bort minimala motstånd med en värmepincett?
I monter C15:41 står lödpennorna uppvärmda på rad och väntar för den som har lust till lite praktiska lödövningar. Förutom pennor finns det även värmepincetter som man kan ta bort defekta kretsar med.

Utrustningen, som tillverkas av JBC, finns i varierande storlek. Den minsta pennan har en spets som inte mäter mer än två mm och lämpar sig för mikroelektronik. Med ett fast grepp och en stadig hand kan man förvånansvärt lätt löda och ta bort även minimala 0201-komponenter.

- Tanken är att besökarna själva ska få känna hur lätt det är att hantera små komponenter, säger Lars-Gunnar Klang, teknikchef på Cyncrona.

Pennorna har snabb återhämtningstid efter en lödsession.

- När företagen går över till blyfritt lod är det viktigt att utrustningen är anpassad för att arbeta vid höga temperaturer. Dessutom går pennorna ner i lägre vilotemperatur när de inte används, vilket sparar energi, säger Lars-Gunnar Klang.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)