JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Simulator för System C snabbar upp både mjukt och hårt

Cocentric System Studio är namnet på Synopsys nya simulator för konstruktioner skrivna i System C. Med denna simulator säger sig Synopsys kunna erbjuda en komplett miljö för konstruktion i detta språk.
Konstruktion av komplexa system på kisel blir lätt ohanterliga med konventionella verktyg. En lösning på problemet kan vara att arbeta med språket System C, ett standardiserat språk för konstruktion och verifiering. Det är en utökning av C++ och finns i två versioner, den första för enbart hårdvarukonstruktion och den andra för samkonstruktion av hårdvara och programvara.

Verktygstillverkaren Synopsys har tidigare lanserat ett syntesverktyg för System C, kallat System C Compiler. Med den nylanserade simulatorn anser man utbudet komplett. Med Cocentric System Studio hävdar företaget att simuleringen blir "ett par storleksordningar" snabbare än på registernivå. Programvaran kan verifieras tidigt, och programmet är väl integrerat med företagets hårdvarusimulatorer för VHDL och Verilog.

Med verktyget kan konstruktören beskriva sin konstruktion på flera abstraktionsnivåer, med såväl grafik som text. Arkitekturen kan verifieras, och såväl hårdvaran som programvaran kan avlusas. Minnen, bussar och avbrottsfunktioner kan verifieras. All programvara kan antingen avlusas direkt i arbetsstationen eller köras på hårdvarumodeller. Man kan också göra prestandaanalyser.

Hårdvaran kan samsimuleras med företagets Verilogsimulator VCS eller VHDL-simulatorn Scirocco. Därtill kan testbänkar skrivna i Vera användas.

Enligt organisationen Open System C finns över 15 000 registrerade användare av språket.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)