JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Acte flyttar lagret till Norrköping

I Kristi Himmelsfärdshelgen flyttar Acte Components sitt lager för den svenska verksamheten från Hammarbyhamnen till Norrköping. Acte säljer elektronikkomponenter till kunder i hela Sverige; inom telekom, industrielektronik, medicinteknik, vitvaru- och fordonsindustri.
- Vi har förlagt flytten till en storhelg för att minimera leveransstörningarna. Dessutom ligger vi kvar i samma datormiljö, vi tar en sak i taget, säger Thomas Lundell, företagets vd.

Försäljningsverksamheten har hittills bedrivits i Solna och där blir den kvar. Flytten av lagret från Hammarbyhamnen har bland annat föranletts av de höga hyrorna och exploateringen av området. Men även viljan att expandera. Idag omsätter Acte sitt lager omkring sex till sju gånger per år. I och med flytten går man från en yta på 2 000 kvadratmeter till 3 000. Större lager medför att man binder mer pengar, något som skulle kunna vara en risk.

- Kostnadsläget är ett helt annat i Norrköping. Trots att vi går upp i yta kommer vi att spara betydande belopp, hur mycket vill jag inte avslöja. I våra befintliga lokaler fanns dessutom ett investeringsbehov och det kändes inte relevant att göra den satsningen i city, säger Lundell.

Att valet föll på Norrköping har inget att göra med att Thomas Lundell är östgöte.

- I Norrköping fanns lokaler i en av Ericssons nedlagda fabriker som redan var anpassade för vår verksamhet. Där finns utrymme för framtida expansion och tillgången på kunniga människor är god där, säger Thomas Lundell.

- Vi ser det här som någonting väldigt positivt, en stabil plattform att bygga vidare ifrån. I och med att Norrköping satsar på den här typen av verksamhet har staden blivit ett kompetent distributionscentrum. Där finns närheten till E4, järnväg, hamn och flyg och alla speditionsfirmor har terminaler där.

Erika Ingvald

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)