JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Klockan klämtar för The Cjip
- Nisc-processorn The Cjip är klar sedan nästan två år tillbaka och programvaruplattformen med Java är på plats sedan ett halvår. Produkten är färdig och vi har affärer runt hörnet, men vi behöver nytt kapital, säger Imsys vd Paul Karlsson.
- Vi har en dialog som pågår men vi har inte lyckats komma i mål, säger Paul Karlsson som tidigare var vd för utvecklingsförtaget Array, huvudägare i Imsys med 42,8 procent.

Enligt Arrays bokslutsrapport räcker Imsys pengar bara till mars månads utgång.

"Om finansiering inte erhålls finns det stor risk att verksamheten kan behöva avvecklas helt eller delvis", skriver Array i bokslutsrapporten, som offentliggjordes i onsdags kväll.

Array använder Imsys processor och Javaplattform för sin styrdator till färgskrivare, ArrayBIG, som tagits fram i samarbete med det brittiska bolaget Software 2000. Lanseringen skedde i oktober och i november visade man upp den för potentiella kunder i Japan.

- Det är de industriella tillämpningarna vi siktar på, att koppla upp maskiner av olika slag till Internet med en webbserver på varje maskin. Det är en trend som är mycket stark i industrin just nu, säger Stefan Winström, vd på Array.

- Det är lite av Moment 22 för Imsys just nu. Produkten är färdig men det är svårt att göra affärer när man är en liten och okänd spelare. Och riskkapitalmarknaden vill se affärer först, innan man går in med pengar, säger Stefan Winström.

Även Array i Göteborg kämpar mot klockan. Inga intäkter är i sikte och pengarna räcker bara till i höst. För Arrays intressebolag Imsys är det ännu värre och skulle Imsys gå omkull, slår det undan benen på affärsområdet Array Controllers.
Arrays bokslutsrapport andas panik. Företaget är nedbantat till åtta personer och kan inte krympa mer om man över huvud taget ska ha någon verksamhet kvar. Kassan är på upphällningen och räcker bara till kvartal tre om ingenting görs.

- Det är sant att läget är kritiskt, men det finns ett antal alternativ som vi jobbar med och vi har hyfsad framförhållning. Det är ingen ko på isen för Array i dagsläget. Mitt fokus är att få Array att växa och jag ger mig inte förrän det har vänt ordentligt - eller att alla möjligheter är uttömda, säger Stefan Winström.
Lars Anders Karlberg


Redaktionen
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)