JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inbyggd Java framtidshopp

1997 är året då programmeringsspråket Java förväntas revolutionera inbyggda system. Plattformoberoendet ska ge oss Java i faxen, digital-tv-mottagaren och mobiltelefonen. Stora pengar ska som vanligt sparas på att program kan återanvändas.

Små programmerbara kretsar blir lika billiga som grindmatriser. FPGA-leverantören Xilinx och CPLD-leverantören Altera lanserar varsin kretsfamilj med styckepriser i klass med jämförbara grindmatriser.

Priset på programmerbara logiska kretsar närmar sig nu en magisk gräns - grindmatrisernas pris. Därmed kan de programmerbara alternativen på allvar börja konkurrera med grindmatriserna.

Men all utveckling handlar inte om att få mer för pengarna. Amerikanska Cadence köper upp svenska Synthesia, döper om deras syntesverktyg Synt till det något mer tungrodda men kanske mer internationella namnet Visual Architect - och fördubblar priset! Och då tar försäljningen fart!

Apropå försäljning är detta året då Internet börjar etablera sig som en försäljningskanal att räkna med. Till och med anrika Elfa-katalogen läggs ut på webben. Ericsson Electronic Services gör en utvärdering i december 1997 och kommer fram till att de får 12 procent av sina order över Internet. Elfa har då bara några få procent. Men försäljningen måste än så länge få hjälp på traven. Både Ericsson och Elfa ger rabatt till kunder som köper via Internet.

Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)