JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inbyggnad nästa för mässan Dac
Verktygsmässan Dac, Design Automation Conference, kommer i år att öka fokus på inbyggda system, såväl bland de tekniska föredragen som bland utställarna.
På årets Dac, som äger rum i New Orleans den 10 - 14 juni, kommer 35 av de 160 tekniska föredragen att handla om inbyggda system. I utställningshallen finns en särskild avdelning kallad Embedded Systems Showcase. Flera av utställarna där medverkar på såväl Dac som den stora inbyggnadsmässan ESC, Embedded Systems Conference. Och en av de två inledningstalarna är Jerry Fiddler, Wind Rivers grundare och chef.

Utvecklingen är tämligen naturlig. System på kisel är det område inom konstruktionsprogramvara som för närvarande tilldrar sig mest uppmärksamhet och utvecklingsresurser. Och eftersom system på kisel kräver att hårdvara och programvara närmar sig varandra så är det inte så konstigt att världens största mässa för hårdvaruverktyg nu även vill ta maskinnära programvara, operativsystem och annat som förknippas med inbyggda system under sina vingar.

- Jag utesluter inte att Dac och ESC kan göra gemensam sak i framtiden, säger Dac-ordföranden Bryan Ackland.

Naturligtvis kommer även mer klassiska konstruktörsämnen att förekomma ymnigt. Verifiering, syntes, test, effekt, IP-block och rf-konstruktion är några av de andra starka inslagen. Totalt väntas 225 utställare och 15 000 besökare komma till Dac.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)