JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre minuter med Peter Fredriksson

som fått i uppdrag att starta ett Sverigekontor åt den norska industridatorleverantören Elektronix.

Varför har ni valt att öppna Sverigekontor?


- För att kunna ta hand om de svenska kunderna bättre. Tidigare har vi inte haft någon fokus på dem alls. Det är de som har sökt upp oss, efter att ha hittat oss genom webben eller via våra leverantörer.

Vilka kunder riktar ni er till?

- Alla som behöver datorutrustning i industrimiljö. Automation och försvar är stort. Telekom är svagt just nu, men Ericsson är ändå en av våra stora kunder. ABB och Tetrapak är andra stora kunder.

Vad har ni för produktutbud?

- Allt från färdiga rackservrar och industridatorer till lösa komponenter. Paneldatorer, för pekskärmar, bankomater och liknande, Compact PCI-kort konverterare mellan RS232-baserade fältbussar och Ethernet är några exempel. Våra tre största leverantörer är ICP för industridatorena, Moxa för seriell/ Ethernet-konverterare och Adlink för Compact PCI och kommunikationskort.

Hur många är ni i Sverige?

- Än så länge är det bara jag. Tanken är att vi ska bli 4-5 stycken. Ett likadant kontor har precis öppnats i Danmark. I Norge är det 12 personer på företaget.

Och hur kommer det sig att du fick uppdraget?

- Jag har varit i branschen ett tag. Från början på verkstadsgolvet, men de senaste 4-5 åren arbetade jag som säljare på Hitech Nordic som också gör industridatorer. Det var väl därför Elektronix kontaktade mig.

Hur mycket kommer ni att öka försäljningen nu?

- Vi räknar med att satsningen på Norge och Danmark ska ge 40 procent extra för Elektronix som helhet. I Sverige kommer förstås försäljningen att öka bra mycket mer än så.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)