JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. PC Card får plats i små pc

Stationära persondatorer har sällan kortplatser för PC Card-kort. Samtidigt görs många instickskort för radionät i just PC Card-format. Alltså finns det ett behov av produkter som P311: en PC Card till PCI-adapter, tillverkad av Elan Digital Systems.
P311 är ett litet PCI-kort, yttermåtten är 120 x 64 mm, vilket gör att det passar även i datorer med så kallad lågprofil-låda. Enda problemet är att PC Card-anslutningen ligger som ett dotterkort ovanpå P311 och tar plats på bredden. Om det är för trångt mellan PCI-kortplatserna kan det alltså hända att P311 kräver två kortplatser - eller att det inte får plats över huvud taget. Av den anledningen kan inte Elan garantera att P311 fungerar med alla typer av logikkort.
Men om det fungerar kan det härbärgera 16- och 32-bitarskort av både typ I (den tunnaste) och typ II. Elan framhåller radionät som den viktigaste tillämpningen, men det går förstås lika bra med andra kort. Drivrutiner finns för Windows, från 95 till XP, samt för Linux och MacOS 9. Dos-drivrutiner finns också, men ingår inte utan måste köpas till.
Strömförbrukningen i drift ligger kring 1 ampere vid drivspänningarna 3,3 och 5 volt. Kortet stängs av när datorn går i viloläge, för att spara ström.

Lennart Pettersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)