JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hittar felen i flippade chips

Nya algoritmer för mönsterigenkänning och högre upplösning på kameran gör nylanserade Infinex 3100 till Orbotechs toppmodell för optisk inspektion.
Kameran klarar att återge ledningar och andra kretskortsdetaljer som är 15 μm breda. Med den upplösningen tar det ungefär tre minuter att granska en panel på 40 x 45 cm, om man nöjer sig med 50 μm klaras samma yta av på knappt 40 sekunder.
Mönsterigenkänningen har kompletterats med en specialgranskning av lödytor för flipchip-kretsar. Där ligger kontakterna extremt tätt, ett par hundra per millimeter, så där letar maskinen efter hål och kortslutningar som bara är några enstaka μm stora. En särskild "Små fel"-algoritm ser till att öka mätnoggrannheten på ytor runt omkring upptäckta felaktigheter.
Enligt Orbotech klarar Infinex 3100 att läsa av kopparytor, både oxiderade och etsade, guldpläteringar samt plastytor (polyester).
Mätdata för kretskortet/korten som ska undersökas kan hämtas direkt från ett layoutprogram. En annan möjlighet är att låta maskinen läsa av ett eller flera referenskort och själv lära sig hur de ser ut.
Orbotech lanserar samtidigt en mindre modell, 3060, som ser ledningar ner till 25 μm och dessutom behöver 50 procent mer tid på sig för granskningen. Det går enligt Orbotech bra att börja med en sådan och senare uppgradera den till en 3100

Lennart Pettersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)