JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Effektsnål FPGA siktar på bärbart

Liten, snabb och effektsnål. Så beskriver Quicklogic sin nya programmerbara logikfamilj Eclipse-II, som sägs vara den FPGA på marknaden som drar minst effekt.
Viloströmmen i de nya kretsarna ligger på låga 250 μA. Det gör att företaget hoppas att kretsarna ska ta plats i trådlösa, bärbara produkter. Den låga effektförbrukningen gör att konstruktörerna dessutom kan använda mindre och billigare spänningsregulatorer och kraftkällor.

Kretsarna slösar inte heller med kretskortsyta. De levereras i små kapslar, och kräver inget externt minne för att lagra FPGAns konfigureringsdata.

De fem medlemmarna i familjen Eclipse-II rymmer mellan 47 000 och 320 000 grindar och därtill dedikerade SRAM-block. De har dessutom finesser för att underlätta hanteringen av flera klockdomäner. Den största kretsen hanterar hela 20 klockdomäner och har ett antal faslåsta slingor som kan programmeras för att multiplicera och dividera klockfrekvenser.

Quicklogics konstruktionsverktyg Quickworks 9.4 stöder de nya kretsarna. Man kan även använda färdiga funktioner som PCI, minnesgränssitt och DSPer ur företagets IP-bibliotek.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)