JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST och Hynix gör NAND-flash tillsammans

Fransk-italienska ST Microelectronics och koreanska Hynix ska tillsammans utveckla flashminnen av NAND-typ. Företagen siktar på att erbjuda en hel produktportfölj av NAND-minnen.
Först ut är ett 512 Mbit-minne som ska introduceras på marknaden under årets andra hälft. Minnena kommer att säljas och marknadsföras av båda företagen.
ST Microelectronics såväl som Hynix erbjuder sedan tidigare flashminnen av NOR-typ. ST hävdar att företaget är marknadens fjärde största leverantör av NOR-flash. NAND-minnen är emellertid en ny minnesvariant för de båda företagen.

NAND- och NOR-minnen har olika minnesarkitekturer, som ger fördelar för olika tillämpningar. NAND-cellen är mindre och därmed billigare per bit. De är i allmänhet optimerade för att läsa och skriva stora datamängder från på varandra följande minnesadresser. NOR-minnen ger däremot höga läshastigheter var man än läser i minnet, vilket gjort dessa minnen populära som kodlagrare.

Traditionellt sätt har NOR-kretsarna dominerat marknaden, men numera växer NAND-minnena snabbare. En orsak är det ökade behovet av minnen för multimediabestyckade bärbara produkter som mobiltelefoner, vilket NAND-minnena är väl lämpade för.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)