JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Två DSP-arkitekturer till Altera i smyg

Ryktet säger att FPGA-giganten Altera har köpt rättigheterna till både Bops och Siroyans DSP-lösningar i form av mjuka kärnor för integration i system på kisel.
Hittills har Altera inte kommenterat ryktet. Klart är emellertid att både Bops och Siroyan slängt in handduken tidigare i år samt att åtminstone Siroyans patentportfölj därefter blivit uppköpt.

- Alla företagets tillgångar har förvärvats av ett enstaka företag, säger Ken Will, tidigare vd på Siroyan, till den engelska tidsskriften Electronic Weekly.

Vilken köpare det handlar om får han dock inte avslöja.

Om det visar sig att ryktet är sant så äger Altera numera rättigheterna till två av de mest kraftfulla DSP-arkitekturerna i IP-världen: Bops skalbara processorarkitektur Manarray och Siroyans skalbara arkitektur One DSP.

En möjlig anledning till att Altera köpt rättigheterna från de två IP-företagen är att företaget beslutat sig för att nyttja DSP-arkitekturerna i sina framtida FPGAer. Ett kanske troligare motiv till köpen är att Altera vill skaffa sig en bättre sits inför stundande pantentkonflikter kring IP-rättigheter nu när företaget målmedvetet fokuserar på signalbehandlingstillämpningar med sina FPGA-kretsar.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)