JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IFR blir Aeroflex

Det har gått nästan ett år sedan den amerikanska försvarskoncernen Aeroflex köpte test- och mätinstrumenttillverkaren IFR. Nu är det dags för namnbyte och en marknadsoffensiv.
- Det kommer att ta flera månader innan namnbytet är helt klart. Men sedan kommer alla produkter att gå under det gemensamma namnet Aeroflex, säger Philippe LaGalle som är marknadschef för test- och mätinstrumenten.

Det var i juni förra året som företaget förvärvade amerikanska IFR som i sin tur köpt engelska Marconis instrumentavdelning 1999.

Aeroflex med en omsättning på drygt 200 miljoner dollar består av två delar. Den största delen, med en omsättning på cirka 130 miljoner dollar är test och mätinstrument. Tyngdpunkten ligger på rf- och mikrovågsinstrument till telekom- och försvarsindustrin.

Den andra delen av Aeroflex är halvledarkomponenter där försvars- och rymdindustrin är de stora kunderna. I portföljen finns bland annat strålningshärdiga komponenter, blandsignalkretsar, tunnfilmsteknik, kapsling liksom olika typer av mikrovågskomponenter.
Företaget har vuxit snabbt under de senaste åren genom olika förvärv.

- Aeroflex har varit tämligen okänt utanför USA före köpet av IFR. Nu har vi helt andra resurser att marknadsföra oss även i Europa och i Asien, säger Philippe LaGalle.

Försäljningen av instrumenten i Sverige sker via Pronesto. Företaget hade även agenturen för mikrovågskomponenterna men dessa går numera via Aeroflex egna säljare.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)