JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Virtuella tangentbordet närmar sig debuten
Första leveranserna från Senseboard utlovas till slutet av september

Efter flera förseningar lovar nu svenska Senseboard att leverera sina första virtuella tangentbord till ett femtiotal kunder i månadsskiftet september-oktober.
- Vi håller på med det sista som ska göras och räknar med att kunna leverera de första exemplaren i slutet av september eller allra senast i början av oktober, berättar Gunilla Alsiö, vd för Senseboard i Kista.

Företagets virtuella tangentbord - ett par handtag som fästs på händerna och känner av fingrarnas rörelse - har fått en hel del publicitet, se bland annat Elektroniktidningen 20/02. Företaget har en lång lista med intresserade kunder men produktutvecklingen har tagit betydligt längre tid än förväntat. Den kommersiella starten har skjutits upp i flera omgångar, vilket Gunilla Alsiö förklarar med brist på riskvilligt kapital.

- Vi har fått anpassa oss, och då tar saker och ting längre tid, säger hon.

Bland annat tvingades man till en drastisk neddragning av personalstyrkan under våren. För något halvår sedan jobbade ett tiotal personer på bolaget, idag är det fyra-fem personer inblandade.

- Men vi har inte råkat ut för något stort tekniskt bakslag, försäkrar hon.

Nu är det dock dags för säljstart, i första rundan till femtio utvalda kunder. Gunilla Alsiö understryker att det är kommersiella produkter som kunderna betalar pengar för.

Tangentborden har fått en helt annan formgivning än de prototyper som tidigare visats upp.

- Med den gamla designen blev funktionen lidande om användaren hade alltför små eller alltför stora händer. Det har vi löst på ett smart sätt.

Kunderna kommer att lämna feedback till Senseboard när de använt produkterna. Hur produktionstakten ska ökas i framtiden avgörs i stor utsträckning av hur mycket förändringar som kundernas feedback ger upphov till. Gunilla Alsiö vill inte spekulera hur snabbt det kan gå att nå volymproduktion.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)