JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Finsk testare vill ta plats i produktionen

Finska Orbis kommer att visa sitt nya testsystem MT 750A på mässan. Det är en automatisk testare som ska placeras i produktionslinan och som ger feedback på produktionsprocessen i realtid.
MT 750A är en generell testare för de flesta typer av elektronikprodukter inom såväl konsumentområdet som för industritillämpningar. Det gäller till exempel mobiltelefoner, ljudutrustning, sumrar, displayer, strömkällor, tangentbord, handdatorer, bilradioapparater, GPS-mottagare och fjärrstyrningsutrustning.

Testaren är uppbyggd kring en persondator som styr mätinstrumenten och samlar in testdata. Kommunikationen med omvärlden sker med Smema-standarden. Mätinstrumenten är i sin tur kopplade till fixturen via ett standardiserat gränssnitt vilket gör det enkelt att byta testfixtur.

Korthanteringen är automatisk och systemet kan ta paletter med en storlek på 26 x 60 cm.

Det går att göra en mängd mätningar med MT 750A, bland annat frekvensresponsen samt den harmoniska distorsionen på audiofrekvenser, ström- och spänningsmätningar, alla resistansmätningar, mätningar av produkternas strömförsörjning samt in- och utgångssignalerna, inställningsmätningar, skakningsmätningar med hjälp av optoelektroniska eller induktiva givare, samt all slags maskinell avsyning.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)