JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Streckkodsläsare sänkte besökarsiffrorna

Arrangörerna rapporterade för låga besökarsiffror under Komponentmässan. Det berodde på en streckkodsläsare som inte kommunicerade korrekt med en databas.
Antalet besökare på årets Komponent - Elektronikproduktion blev en besvikelse för såväl arrangörer som utställare. Totalt registrerades 6755 besök av 5758 personer. Skillnaden beror på att en del besökare kom två eller flera dagar. Det innebär ett 35-procentigt tapp jämfört med de 10 282 besök som uppmättes då mässan arrangerades år 2000.

Men fullt så dåligt som de två första dagarnas rapporter blev faktiskt inte utfallet. De siffror som mässledningen först rapporterade för tisdagen och onsdagen indikerade att totalutfallet skulle landa kring eller strax över 5000 besök.

- Vi hade tekniska problem - det var de som låg bakom de första siffrorna, säger mässans projektledare Eva Bengtsson.

Felet låg närmare bestämt i kommunikationen mellan en av de streckkodsläsare som registrerar besökarna och den databas där informationen samlas.

I de första sammanräkningarna kom en fil från en streckkodsläsare inte med. Detta upptäcktes efter mässans stängning på torsdagen, och mässledningen beslöt då att kontrollera alla filer manuellt. Alla data fanns kvar i streckkodsläsaren.

Siffrorna var ett av de stora samtalsämnena bland utställarna, och de nya uppgifterna möttes med viss skepsis. Eva Bengtsson försvarar sig:

- Vi mörkar inga siffror. Vi gick ut till alla utställare med korrekt information, både under fredagen och direkt efter mässan, säger hon.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)