JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre minuter med Bo Lindqvist,

Vd på Elfa och sedan 1 juli ordförande i EKL, elektronikkomponentleverantörerna inom IM-föreningen.
Varför tar du på dig ordförandeskapet i EKL i dessa tuffa tider?
- Inte är det för att jag ser något ljus i tunneln. Men det händer mycket i branschen, och då är det bra att träffa branschkollegorna regelbundet. I besvärliga lägen är det viktigare än någonsin att vara påläst.
- Och även om Elfa inte är bland de allra största i branschen så känns det rätt att ta någon form av ansvar. Min företrädare på Elfa, Per Lindberg, var EKL-ordförande i flera år så jag har ju traditioner att leva upp till också.

Vad vill du tillföra EKL?
- Hela IM-föreningen håller på med en serie framtidsscenarier (se artikel sid 10, reds. anm.), det är ett mycket väsentligt och nyttigt jobb som jag förstås vill fortsätta och vidareutveckla. Om vi kan få en samsyn med Elektronikindustriföreningen så vore det klart värdefullt.
- Visst kan man med visst fog säga att vi borde jobbat fram scenarierna tidigare. Men när affärerna går bra så har alla fullt upp och tänker kanske inte lika långt framåt. I blåsiga tider är det nödvändigt att vara mentalt förberedd, även för det som kan upplevas som osannolikt.

Hur går det med EKLs branschstatistik?
- Vi siktar på en omstart där, så att alla medlemmar kan få vettig statistik att jobba med. Ibland kunde öppenheten vara större från en del företag. Men statistik är till nytta för alla, och vi behöver tydlighet så att vi kan se trenderna.

Hur ser du på mässorna?
- Jag vill jobba mer med mässarrangörerna, och det tror jag hela IM-föreningen vill. Vi måste inse att branschen krympt till en nivå som motsvarar 1995 eller 1996, och vi måste rätta munnen efter den matsäcken.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)