JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Två tunga agenturer till Promax

Distributören Promax kommer framöver att sälja hela Vishays sortiment, och därtill Microsofts produkter för inbyggda system.
Vishay som är en av världens största tillverkare av diskreta halvledare och passiva komponenter har valt Promax som distributör för hela sitt produktprogram.
Tidigare har Promax varit distributör för BC Components, en avknoppning från Philips. När Vishay köpte BC förra året inleddes diskussionerna om framtiden, och lagom till Komponentmässan i Göteborg var det hela färdigt.

- Vishay kommer helt klart att bli en av våra viktigaste agenturer, säger Promax Sverigechef Lars Bornö.

Visst överlapp finns med Promax befintliga produktportfölj. Men mycket är också nytt, främst inom IR-kommunikation, dioder, likriktare, lågspännings-MOSFET, optokopplare och optiska sensorer. På dessa områden hör Vishay till de världsledande företagen.

Lika nytt och lika viktigt för Promax, men för en något annorlunda målgrupp, är representationen av Microsofts produkter för inbyggda system. Främst gäller det Windows XP Embedded och CE.net.

Microsoftstödet byggs upp på Promax västkustkontor i Kungsbacka, och en rimlig gissning är att man siktar på bilindustrin i första hand.

Samtidigt har Promax organiserat om sig för att bättre möta olika behov hos kundkategorierna. Personalen har delats upp i ett industriteam, ett applikationsteam och ett team för kontraktstillverkare.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)