JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mentor och Cadence enas om emulering

En rättsstrid om emuleringsteknik som pågått i sju år har äntligen nått sin lösning. Resultatet blev att Mentor betalar 18 miljoner dollar till Cadence och går med i föreningen Open Access Coalition.
Efter sju års trätor i flera domstolar har Mentor Graphics och Cadence nu enats om ett antal rättigheter till teknik för emulering och acceleration av simulering.

Parterna har meddelat att Mentor Graphics ska betala Cadence 18 miljoner dollar kontant, samt - vilket troligen är viktigare för användarna - gå med i den av Cadence initierade industrigruppen Open Access Coalition. Exempelvis skulle Mentors verktyg Calibre och kiselverktygen från Cadence troligen fungera bättre ihop med varandra om Calibre anpassades till databasen Open Access.

Striden går tillbaka till 1996, då Mentor köpte franska emulatortillverkaren Meta Systems. Konkurrenten Quickturn ansåg sig ha rättigheterna till Metas teknik, drog Mentor inför domstol och Mentor svarade med samma mynt. Så småningom försökte Mentor köpa Quickturn, vilket misslyckades då Cadence blev köpare i stället.

Sedan dess har Cadence och Mentor fortsatt träta om saken i och utanför rätten, fram tills nu.

Sett mot den bakgrunden är det aningen komiskt att både Mentorchefen Wally Rhines och Cadencechefen Ray Bingham i ett gemensamt pressmeddelande bedyrar att de föredrar konkurrens på marknaden framför uppgörelser i rätten, och att kundernas konstruktioner är viktigare än vad som händer i domstolarna.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)