JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. SwitchCore lanserar nästa generation

Först med 28 portar Gbit Ethernet på en krets

SwitchCore har lanserat nästa generation växelkretsar, Xpeedium2, som är först med att kunna hantera 28 Gigabit Ethernetportar i en krets. Men på SwitchCore är man mer stolta över stödet för IP version 6 och MPLS.
- Ökningen från 16 till 28 portar är den uppenbara förändringen, men det vi själva ser är de stora förbättringarna i möjligheterna att processa datapaket internt i kretsen, säger Peter Ygberg, chef för produktledningen på SwitchCore.

Den förbättrade paketprocessningen gör att många av de funktioner som normalt kräver en nätverksprocessor nu ryms i SwitchCores krets. Bland de intressantare tycker Peter Ygberg är det starka stödet för säkerhetsfunktioner, stöd för IPv6, nästa generations protokoll för Internet, samt MPLS (Multi Protocol Label Switching).

- IPv6 är inte längre något som ständigt skjuts på framtiden, utan kommer nu starkt i Asien. I USA ökar istället användningen av MPLS.

- I dag görs många funktionerna för IPv6 i mjukvara, men eftersom andelen IPv6 trafik ständigt ökar, blir det i längden ohållbart. Stödet är därför ett starkt krav från våra kunder i fjärran östern.

Tre nu, två sen
Den nya serien består av fem kretsar, där tre släpps redan nu och ytterligare två kommer lanseras i vår. De innehåller olika uppsättning funktioner för nivå 3-växling, trafikprioritering, paketfiltrering, säkerhet och andra pakethanteringsfunktioner beroende på tänkt tillämpning.

- Kretsarna är kompletta Gigabit Ethernet-växlar. Vi har ökat storleken på det interna buffertminnet med en faktor 8 och har mer än dubblerat de interna tabellerna för adressuppslag, så för normala tillämpningar krävs det inte ytterligare kretsar. Samtidigt har våra kretsar en arkitektur som tillåter att man expanderar utanför kretsen med ytterligare adressuppslagningsminne eller buffertminne, förklarar Peter Ygberg.

SwitchCore har i dag ett 50-tal kunder och 70 konstruktioner som använder deras kretsar. Drygt hälften av kunderna är idag i produktion.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)