JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre minuter med Owe Brandås,

som den 1 november blir ny vd på KAB Kabelprefektion AB i Katrineholm. Företaget gör kablage till bland annat telekom-, bil- och vitvaruindustrin.
Varför tar du jobbet?
- Det är förstås en utmaning, samtidigt som det är en naturlig fortsättning på det jobb jag har idag, som affärsområdesansvarig på kontraktstillverkaren Kitron. Och så slipper jag pendla - idag kör jag mellan Katrineholm och Karlskoga varje dag.

Men kablage är en tuff bransch, eller hur?
- Jovisst, det är en prispressad bransch, och det är svårt att konkurrera med Estland eller Polen. Många av våra branschkollegor har en partner i ett låglöneland i Baltikum eller Östeuropa. Det har inte vi, men det är nödvändigt att skaffa.
- Kunderna kräver ofta komplett utbud - vi ska kunna ta hand om allt från småserier till längre uppdrag. Med rätt partner kan man göra en del hemma och lägga de stora serierna i Östeuropa.

Kabelprefektion har nyligen rekonstruerats efter att ha gått i konkurs i somras. Ny ägare är riskkapitalbolaget Svenskt Rekonstruktionskapital. Vad finns egentligen kvar i Kabelprefektion?
- Det är ett gammalt anrikt bolag, med ganska bra kundbas även om den behöver breddas. Medarbetarna är kunniga och maskinparken är bra.

- En stor fördel för mig är också att förre vd:n Michael Åkesson blir kvar i bolaget, som produktionschef. Jag har också fått bra stöttning från de nya ägarna.

Idag jobbar 30 personer på företaget. Är det lagom många?
- Man kommer långt med 30 personer. Ambitionen är förstås att öka försäljningen, och jag tror att det går med befintlig personalstyrka, förutsatt att vi hittar rätt partner.

Till sist - vad betyder ordet "prefektion"?
- Bra fråga! Jag vet faktiskt inte. Men det måste jag förstås ta reda på.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)