JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Godkänt trots få besökare

Date-konferensen i Paris lockade drygt 4500 besökare på tre dagar, och då är även utställarna inräknade. Det var alltså glest i gångarna men några av de svenska utställarna är nöjda i alla fall.
- Det var färre kunder på mässan än man skulle ha önskat, men de som var där var i alla fall rätt för oss, säger Ronny Strömberg på ISS.

ISS delade monter med ett amerikanskt partnerföretag, Verisity, och visade upp det egna verktyget Rose, ett program som kan övervaka ett stort antal parallella simuleringar och sammanfatta resultaten efteråt.

Hardi Electronics hade med sig tre nya moduler i Haps-serien till Paris. Haps är ett FPGA-baserat protoypkort som används till att testa och felsöka asic-konstruktioner, och till det kan man foga moduler för kommunikation med omvärlden.

ETH_USB, en av de nya modulerna, har som namnet antyder kontakter för både 100 Mbit-Ethernet och USB 2.0 och dessutom en egen FPGA (Xilinx Virtex-II Pro). Via kortet kan man kontrollera ett Haps-system från en PC. De andra modulerna heter AVID, för analoga ljud- och videosignaler, och Conf, som kan användas till att lagra konfigurationer för moderkortet.

- Date genererade tillräckligt många tänkbara kunder för att jag ska vara nöjd, men de stora utställarna verkade ha mer eget folk än besökare i montern. Det skulle inte förvåna mig om några av dem väljer att stå över nästa år, säger Hardis vd Lars-Erik Lundgren.

Hans råd till arrangörerna är att göra som i Japan och korta utställningen till två dagar.

Nästa Date hålls i München i mars 2005. Men redan i juni är det dags för den amerikanska konstruktionsmässan Dac, som i år hålls i San Diego i Kalifornien och som brukar locka svenska deltagare.

- Du hittar betydligt fler skandinaver på Dac än på Date, konstaterar Ronny Strömberg.

Lennart Pettersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)