JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sverige fortfarande starkt på trådlöst

Myndigheten Invest in Sweden Agency har låtit framställa en databas över svenska företag inom sektorn för trådlös kommunikation.Databasen visar att det finns ungefär lika många företag i sektorn nu som under boom-året 2000.
Databasen har tagits fram av konsultfirman Northstream som en del av en större rapport som ska presenteras på en konferens den 26 april.

- Rapporten analyserar forskning, utveckling, marknad, tillgång på riskkapital et cetera. Den visar på Sveriges styrkor och svagheter och ska komma med rekommendationer till oss på ISA för hur vi bättre kan marknadsföra sektorn, men också till branschen i allmänhet.

- Med konferensen vill vi få tillbaka trådlöst på agendan, säger Karin Ruiz på myndigheten Invest in Sweden Agency, ISA.

Hålls uppdaterad
Databasen har tagits fram för att underlätta ISAs eget arbete, men man tänker hålla den uppdaterad regelbundet som en allmänt tillgänglig resurs. Enligt databasen är sektorn för trådlöst ungefär lika stor idag som rekordåret 2000. Åtminstone räknat i antal företag, 429 stycken.

- Vi ska försöka göra en analys av antalet anställda i branschen också, men där har vi inga siffror att jämföra med. Jämförelsen över antalet företag bygger på den databas som Brainheart förde mellan 2000 och 2003, och den var inte alls lika grundlig som vår databas, säger Karin Ruiz.

Databasen innehåller företag i sektorn som är verksamma i Sverige, det vill säga även stora utländska företag som har Sverigekontor.

Enligt ISAs analys befinner sig 38 procent av företagen i startupfasen, 27 procent är i tillväxtfasen och 35 procent är etablerade. 72 procent av företagen, 311 stycken är baserade i Mälardalsområdet.

Databasen finns tillgänglig på ISAs hemsida: http://www.isa.se/templates/WirelessDB.aspx?id=25121

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)