JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre minuter med Bill Brox, vd på Imego

Forskningsinstitutet Imego i Göteborg ska öka samarbetet med Chalmers forskningscentra MC2.
Vad är det ni ska göra?
- Vi ska marknadsföra oss gemensamt. Vi ska öka forskningssamarbetet och vi ska göra mikroteknologin mer synlig.
- Genom att samarbeta blir vi slagkraftigare. MC2 är duktiga på material, processor och konstruktion medan hela grejen med Imego är att snabbt få ut svenska forskningsresultat i industrin.

Hur ska samarbetet gå till rent praktiskt?
- Vi ska ordna möten så att våra och MC2:s forskare får bättre möjligheter att träffa varandra. Vi får tillgång till deras lab och vi ska utbyta idéer.
- Dessutom vi ska ta fram ett gemensamt presentationsmaterial och vi kommer också att gå igenom varandras kunddatabaser. Det är redan nu bestämt att vi gemensamt ska besöka ett sydostasiatiskt företag som varit här och tittat.

Vad gör er unika i den internationella konkurrensen?
- Chalmers renrum tillhör världens modernaste och är mycket välutrustat. Men världen är full av renrum. Det som gör oss unika är att vi på Imego har systemkunskapen, det vill säga hur man tar ett forskningsresultat och gör en produkt av det.
- Vi har till exempel kommersiella licenser för alla utvecklingsverktyg medan universiteten bara får använda sina för forskningsprojekt. Vi har också kanaler till tillverkare som kan ta hand om produktionen när produkterna är klara.

Varför har ni inte gjort det här tidigare?
- Man kan se oss som två diamanter. Både Imego och MC2 var oslipade. Man sätter inte in två oslipade diamanter i samma ring och slipar sedan. Nu har vi hållit på i ungefär fem år och känner vi oss redo att ta nästa steg.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)