JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bättre och billigare PCI/PXI

30 procent billigare per kanal samtidigt som prestanda förbättrats. Det är budskapet från National Instruments som släppt en ny serie av datainsamlingskort i PCI- och PXI-format.
De 20 datainsamlingskorten i den nya M-serien finns i tre smaker: billiga, noggranna och snabba.

De billiga korten har en maximal samlingshastighet på 250 kSa/S och en 16-bitars AD-omvandlare. De digitala in- och utgångarna arbetar med maximalt 1 MHz. För de snabba korten är den maximala samplingshastigheten på de analoga kanalerna 1,25 MSa/s och de digitala portarna arbetar med maximalt 10 MHz.

Vill man istället ha den högsta noggrannheten på 18 bitar sjunker samplingshastigheten till 625 kSa/s. Alla kort har ett antal analoga utgångar och inbyggda 32-bitarsräknare på 80 MHz.

Kärnan i M-serien är en nyutvecklad asic. Den hanterar synkronisering och tidsstyrning vilket medför att upp till sex operationer kan pågå samtidigt vid hastigheter som är upp till fem gånger högre än för tidigare modeller.

NI har också tagit fram en ny mätförstärkare som ger kortare insvängningstider och högre noggrannhet även vid de högsta samplingshastigheterna. M-serien har ock-så förlängt kalibreringsintervall. Det rekommenderade kalibreringsintervallet är två år.

Priset börjar på 3 400 kronor.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)