JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Omstart för D-Flows flödesmätare
Det mesta är sig likt i nya D-Flow. Luleåföretaget smög igång verksamheten under sommaren efter en konkurs i januari.
- De kunder som fanns vid konkursen är fortfarande med och viktiga leverantörer är välvilligt inställda så vi är klart optimistiska, säger Mats Lindgren på D-Flow Technology.

Han har varit med sedan starten 1996. Nu driver han företaget tillsammans med två före detta anställda. Den fjärde delägaren är professor Jerker Delsing, som står bakom mättekniken.

- Vi genererar pengar redan nu genom att sälja ingenjörstimmar och en del komponenter.

Till början av nästa år hoppas han dock att få in externt kapital för att kunna genomföra ytterligare satsningar.

Omstarten har gått smärtfritt eftersom det mesta är kvar från det gamla företaget, bland annat telefonnummer, adress och webbsida. Organisationsnumret är dock nytt och namnet har blivit något längre, företaget heter numera D-Flow Technology.

Gamla D-Flow byggdes upp kring Jerker Delsings patent på ultraljudsbaserad flödesmätning av vätskor och gaser. Tanken var att erbjuda ett teknikkoncept för billiga ultraljudsbaserade flödesmätare. Kunderna skulle sedan tillverka och sälja flödesmätarna under eget namn. Grunden i systemet är två sensorer och en asic som sköter signalbehandlingen.

Gamla D-Flow sålde en lösning där företaget i ett pilotprojekt tog fram en skräddarsydd algoritm för varje ny kund, ett jobb som kostade ett par hundra tusen.

- Förutom det så erbjuder vi idag också ett utvecklingspaket för den som vill göra utvecklingsarbetet själv, säger Mats Lindgren.

Ett sådant utvecklingspaket går på 7 900 euro och innehåller all nödvändig dokumentation, komponenter och support från D-Flows tekniker allt för att utvecklingen skall lyckas.

Det finns idag ett företag som använder D-Flows komponenter i en kommersiell produkt och ytterligare ett antal företag är på väg.

- På sikt ska vi leva på att sälja givare och kretsar. Vi tror och hoppas att det skall ske på ett par års sikt, säger Mats Lindgren.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)