JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flex bekräftar köpet av Wavebreaker
Flextronics köper konsultföretaget Wavebreaker, det bolag som knoppades av från Acreo som resultat av projektet Soctrix. Med köpet får Flextronics personal med gedigen rf-kompetens.


Precis som Elektroniktidningen rapporterade om för en månad sedan får de 15 anställda vid Wavebreaker i Norrköping nu en ny arbetsgivare i form av Flextronics. Därmed får Flextronics betydligt större möjligheter att hjälpa kunder med rf-konstruktioner.

- Rf-utveckling var ett kompetensområde vi saknade, säger Claes Winzell, ansvarig för Flextronics designverksamhet.

Wavebreaker kommer att fortsätta sin verksamhet i Norrköping och vd Patrik Eriksson behåller sin chefsposition.

- Målet är att verksamheten ska fortsätta växa. Och vi hoppas också hitta möjligheter inom Flextronics för den system-på-kiselkompetens som finns i Wavebreaker, och kanske också de IP-block som tagits fram, säger Winzell.

Han berättar också att köpet redan har börjat ge resultat. En kund har redan utvärderat kompetensen hos Flextronics inklusive Wavebreaker.

Flextronics vill kunna ta hand om en allt större del av kundernas behov, helst hela livscykeln från idé och design till produktion, leverans, service och underhåll. Just nu formerar man om sin personalstyrka för att bättre matcha marknaden.

- Vi ingår i Infrastructure, och kommer att jobba tätt ihop med de fabriker som producerar den typen av produkter, framför allt i Polen och i Shanghai, säger Wintzell.

Köpet av Wavebreaker är det senaste i en lång rad förändringar hos Flextronics. Företaget har sålt programvaruutvecklingsverksamheten i Göteborg, designverksamhet i Linköping och fabrikerna i Västerås och Malmö. Efter köpet av Wavebreaker består personalen av lika delar utvecklingsingenjörer och produktionsanställda - ungefär 400 av vardera.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)