JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Catapult öppnar i Stockholm
Amerikanska Catapult Communications, som utvecklar testsystem för telekommunikationssektorn, har öppnat kontor i Stockholm.
– Att starta och bygga upp något tilltalar mig liksom att jobba i en liten organisation. Behöver man något så ringer man bara ledningen och pratar med dem, säger Anders Sundgren som startat det svenska kontoret och också blir Nordenchef.

Han kommer närmast från Agilent och jobbade innan dess på Acterna.

Catapult Communications är ett tjugo år gammalt företag med knappt 300 anställda som omsätter runt 70 miljoner dollar. Företaget utvecklar testsystem för protokolltest. Företagets system kan generera trafik som lastar ner det man vill testa, till exempel 3G-noder. 80 till 90 procent av kunderna är systemtillverkare, resten är operatörer.

– Ericsson är vår största kund i världen men vi har också några få mindre kunder i Sverige.
Kärnan i Catapults produkter är programvaran men företaget har också lite hårdvara för att kunna koppla in sig till testobjekten.

Testsystem skräddarsys tillsammans med kunderna och Anders Sundgren räknar därför med att anställa ett par personer till Stockholmskontoret.

– Det är en supportintensiv verksamhet både för införsäljning men också när man bygger upp systemen.

Det senare görs i samarbete med kunden och kan liknas vid att bygga med Meccano. Det färdiga testsystemet kan mycket väl innehålla delar som kunden utvecklat själv.

– Man kan säga att de många gånger är konkurrenter till oss.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)