JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
lördag 27 november 2021 VECKA 47
Det belgiska forskningsinstitutet Imec har dragit igång ett projekt för hård- och mjukvara för framtidens självanpassande multimediaterminaler. Mentor Graphics, Coware och Arteris deltar i projektet.
Morgondagens mobilterminaler kommer att automatiskt anpassa sig till omgivningen och oavsett tillgängligt radiosystem leverera ljud och bild till mottagaren. Det tror åtminstone det belgiska elektronikforskningsinstitutet Imec, som dragit igång ett projekt för att ta fram nödvändiga komponenter för ändamålet. Många processorkärnor, låg effekt och programstyrd radio (SDR, Software defined radio) är tre nyckelbegrepp på vilka Imec bygger sitt koncept, för övrigt kallat M4 (multimode, multimedia)

I projektet, som lanserades på konstruktionsmässan Date i München, deltar även Mentor Graphics, Coware och Arteris. Mentor bidrar med emuleringsteknik för att accelerera verifieringsprocessen. Coware, som länge samarbetat med Imec, bidrar med verktyg för systemkonstruktion. Arteris bidrar med kunnande inom nätverk på chips.

Genom att dela upp systemet på flera processorer hoppas Imec både kunna minska effektförbrukningen och komplexiteten. Samtidigt räknar man med att utveckla metoderna för multiprocessorkonstruktion, inte minst genom att få fram bättre kommunikation mellan processornoderna. Det är här Arteris ”network-on-chip” kommer in i bilden - den tekniken eliminerar bussar till förmån för seriell paketdatateknik.

Imec anger ingen tidpunkt för hur länge samarbetet är tänkt att pågå, inte heller när de första resultaten ska presenteras.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus