JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
lördag 27 november 2021 VECKA 47
Produktionsorganisationen IPC och Kaliforniens elektronikindustriförening CCA har genomfört en demonstration utanför guvernör Arnold Schwarzeneggers kontor i syfte att få ett bättre affärsklimat för den kaliforniska elektronikindustrin.
I torsdags, den 2 mars, organiserade IPC och CCA (California Circuits Association) en demonstration utanför guvernör Arnold Schwarzeneggers kontor i Kaliforniens huvudstad Sacramento. Som mål angavs att få bättre förhållanden och förståelse för den kaliforniska elekronikindustrin, där organisationerna anger att 10 000 arbetstillfällen och 1,7 miljarder i intäkter försvunnit de senaste fem åren.

Någon succé blev dock inte demonstrationen. Endast ett fåtal elektronikproducenter hade slutit upp, mestadels företag med liten eller ingen export. De stora kaliforniska kontraktstillverkarna, som Sanmina-SCI, Flextronics och Solectron, lyste med sin frånvaro.

Demonstrationsdeltagarna krävde likväl tre saker av Schwarzenegger: ett undantag från momsreglerna för tillverknings- och telekomutrustning (bara fyra amerikanska stater tillämpar moms på dessa områden, varav Kalifornien är en), lägre elpriser (Kalifornien har alltjämt ungefär dubbelt så höga elpriser som grannstaterna) samt att arbetsskadeförsäkringarna inte ska höjas, vilket varit på tapeten.

Något direkt gehör fick inte demonstranterna på någon av punkterna. Tvärtom bemöttes de med motargument från Schwarzeneggers medhjälpare, berättar tidningen Circuitree Magazine.

Lars Wallin, ordförande för den europeiska grenen av IPC, säger att han inte har några planer för någon liknande demonstration eller aktion här, riktad mot den svenska regeringen eller något organ inom EU.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus