JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel säljer sina NOR-flash?

Intel har organiserat om rejält internt. Framförallt har företaget skärpt gränserna mellan NOR-flash och logik. En handling som satt fyr på ryktet om en förestående NOR-flashavknoppning.
Omorganisationen innebär att Intel nu samlar alla sina aktiviteter inom NOR-minnen under samma tak.  Tidigare har ansvaret för minnesfabrikerna och processutvecklingen legat på företagets teknik- och tillverkningsgrupp, som fortsättningsvis enbart ansvarar för tillverkning och utveckling av logik.

Flashminnesgruppen inom Intel får alltså ett utökat ansvar framöver. Skeendet har satt fart på ryktet att Intel vill knoppa av sin NOR-flashtillverkning i ett eget bolag – på samma sätt som AMD har gjort. Förra året förde ju AMD över sin NOR-verksamhet till Spansion, som numera är ett oberoende företag som enbart fokuserar på flashminnen.

Intel förnekar emellertid alla rykten från analytikerhåll.

–    Vi har inga planer på att sälja vår NOR-flashverksamhet. Målet med förändringen är istället att få tätare synergi genom hela organisationen som är involverad i att utveckla, tillverka och sälja NOR-flash i världen, säger Intel till nättidningen EETimes.

Intel har NOR-flashfabriker i Israel och Irland samt en utvecklingsfab i Kalifornien. Test och montering sker på Filippinerna och i Kina.

Intels och Microns gemensamägda NAND-minnesbolag, IM Flash Technologies, berörs inte av omorgansiationen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)