JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Partnertech varslar 70 i Åtvidaberg
Kontraktstillverkaren Partnertech varslar 70 av sina cirka 460 fast anställda vid fabriken i Åtvidaberg om uppsägning. Till det kan läggas ett 60-tal tillfälligt anställda som inte kan räkna med förlängning.
– Från slutet av 2006 har vi en minskad beläggning lokalt i Åtvidaberg. Vi har haft en kraftig topp det senaste halvåret, men nu går det ner. Det hänger ihop med att kundernas volymer minskar. Det är våra kunder som inte lyckas på sina marknader, säger platschefen Håkan Persson till Östgöta Correspondenten.

Partnertech i Åtvidaberg tillverkar bland annat medicinsk–teknisk utrustning, telecomutrustning, terminaler för spel och returburksautomater. Av de berörda är 50 kollektivanställda och 20 är tjänstemän.

Samtidigt planerar företaget för en fortsatt expansion i låglönelandet Polen.

– Vi vill inte hamna i en situation då vi får tacka nej till order så därför diskuterar vi ökad kapacitet i Polen och vad det gäller Finland har vi redan beslutat att investera i Vaanta utanför Helsingfors.

Det berättade Partnertechs vd Mikael Jonson för Östgöta Correspondenten i början av september.

Företaget har en fabrik i Polska Sieradz på 6000 kvadratmeter. Den senaste tillbyggnaden stod klar förra hösten men nu kan det bli aktuellt med ytterligare 3000 kvadratmeter.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)