JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TTI upp på topp 10
Distributören TTI, specialist på passiva komponenter och kontaktdon, är numera en av Europas tio största efter att ha vuxit betydligt snabbare än marknaden de senaste tre åren.
TTI är störst i världen i sin nisch – distribution av passiva komponenter, kontaktdon och annan elektromekanik. I USA har man funnits i 35 år men i Europa är man en ganska ny spelare. Den europeiska verksamheten växer nu kraftigt, må vara från en låg nivå.

– Vår försäljning ökar med 35 procent i år. Under de senaste tre åren har vi ökat med i genomsnitt 29 procent på en marknad som bara har ökat med tre procent om året. Vi tar alltså marknadsandelar snabbt, säger Glyn Dennehy, företagets Europachef.

Om han får rätt så innebär det att TTI tar sig in bland de tio största distributörerna i Europa, och den enda på tio-i-topplistan med passivt och elektromekanik som specialitet.

En av orsakerna, enligt Dennehy, är att man håller nere antalet huvudmän. 85 procent av försäljningen härrör från tio varumärken. Satsningen på dessa produkter blir desto starkare, vilket resulterat i att företaget i år fått utmärkelser från Murata, FCI, Kemet, Bourns, Harwin, Amphenol och Phoenix Contact.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)