JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Även Agilent hoppar på PXI-tåget
När Agilent nyligen köpte Acqiris och PXIT fick företaget sina första PXI-produkter. Med på köpet följde också ett medlemskap i intresseorganisationen PXI System Alliance, ett medlemskap som Agilent ska behålla.
– Det här påverkar inte vår inställning till och engagemang i LXI, säger Scott Sampl i ett pressmeddelande.

– Medlemskapet är till för att säkra framgångarna för PXIT och Acqiris kunder och deras lösningar samtidigt som vi vårdar visionen kring LXI och stärker Agilents portfölj.

Agilent har hittills hållit sig borta från PXI-standarden som utvecklades av värsta konkurrenten National Instruments. Istället har Agilent lagt sin energi på LXI-standarden.

Men LXI och PXI riktar in sig på helt olika målgrupper. LXI har sina rötter i det amerikanska försvaret som vill sänka kostnaderna för test- och mätinstrument medan den tioårsjubilerande PXI-standarden drivs på rent kommersiella grunder och har ett format som ger mindre prestanda än LXI men samtidigt också en  mindre prislapp.

Både PXI och LXI är delmängder av marknaden för syntetiska, eller virtuella, instrument. Det vill säga instrument som skapas utifrån generell hårdvara och där programvaran bestämmer vilka funktion de får.

Idag domineras test- och mätmarknaden av traditionella instrument där tillverkaren och inte användaren bestämt mätfunktioner och gränssnitt.

Analyshuset Frost & Sullivan uppskattar att marknaden för syntetiska instrument (LXI) var värd mellan 50 och 80 miljoner dollar i fjol men att den kommer att växa till 500 miljoner dollar år 2013.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)