JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mikrospeglar gör mobilen till projektor
Texas Instruments påstår sig ha demonstrerat en prototyp till en mycket liten projektor baserad på företagets egenutvecklade mikromekaniska spegelteknik.  Projektorn ryms på en fingertopp och kan komma att användas i framtida mobiltelefoner.
ImageTexas Instruments DLP-teknik (digital light processor) har traditionellt använts i stora system, som hemmabio. Men nu demonstrerar företaget en picoprojektor baserad på samma teknik som tidigare, men tänkt att användas som en integrerad komponent i framtida konsumentelektronik som mobiltelefoner, digitalkameror och bärbara mediaspelare.

Redan förra året lanserade TI en pocket-version av projektorn. Mitsubishi, Samsung och Toshiba är tre företag som idag använder denna teknik i olika produkter. Den nya picoprojektorn är dock betydligt mindre.

Hur mycket mindre är inte sagt, men den ryms på en fingertopp trots att varje DLP-chip består av en matris på upp till 2,2 miljoner mikroskopiska speglar. Mikrospeglarna switchar extremt snabbt och skapar en högupplöst färgbild. Den snabba switchhastigheten ger klart bättre upplösningen och skarpare bilder än dagens teknik när en video spelas upp, hävdar TI.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)