JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Effektiva effekthalvledare vill in i Sverige

Brittisk CamSemi har skrivit avtal med Redtree Solutions, som ska representera företagets produkter i Sverige och övriga Europa. Redtrees uppgift är att hitta kunder. 
– Hittills har vi listat några presumtiva kunder här i Sverige där vi kan tänka oss att gå in med CamSemis teknik, säger Ove Boström på Redtree i Sverige.

CamSemi utvecklar och konstruerar krafthalvledare, som MOSFET:ar och IGBT:er, med bättre effektförbrukning än dagens alternativ. Företaget har sina rötter i Cambridge University, varifrån det avknoppades år 2000. Officiellt har det dock inte lanserat någon produkt ännu.

– Men vi planerar att släppa våra första produkter inom de närmaste sex månaderna, säger Simon McKay som är informationsansvarig på CamSemi.

Redtree har sina rötter i Memecbolaget Vista. När Avnet köpte Memec hoppade delar av personalen av och startade Redtree Solutions som bland annat är representant för Altera.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)