JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microwave Road + Kitron = Sant
Tolv av medlemmarna i mikrovågsklustret Microwave Road ska tillsammans med kontraktstillverkaren Kitron bilda ett forum för höghastighetselektronik med syfte att stärka de inblandades konkurrenskraft på området.
Image– Under 80- och 90-talen fanns utbyggda samarbetsnätverk mellan de stora företagen i Sverige. Läget är förändrat nu, och våra medlemsföretag har tydligt uttryckt sitt intresse att skapa liknande nätverk igen, säger Microwave Roads vd Peter Wahlberg i ett pressmeddelande.

När kontraktstillverkaren Kitron tog ett initiativ i denna riktning var organisationen därför inte sen att svara. Med nystartade High Speed Electronics Group är ambitionen att bilda ett bollplank av experter på mikrovågsteknik och annan höghastighetselektronik. Forumet ska träffas kvartalsvis med ett tydligt tema varje gång. Typiska teman kan vara inköp, konstruktion, kvalitet, byggsätt, produktion, test eller samverkan mellan elektronik och mekanik.

– Allt ska beaktas med fokus på total kostnadshantering, säger Wahlberg.

Enligt Wahlberg ser företagen inom Microwave Road inte varandra som konkurrenter, utan har snarare gemensamma behov av kompetens och en villighet att lära av varandras misstag.

– Det är Asien vi tävlar mot, inte varandra, säger Peter Wahlberg.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)